The Clubhouse / Fletcher Priest Architects / london + köln + riga | fletcherpriest
The Clubhouse, Bank  The Clubhouse London

The Clubhouse, Bank occupies two floors of Angel Court, a new tower we designed for Mitsui Fudosan and Stanhope in the Bank of England Conservation Area. The Clubhouse is the new City offering from London’s leading business club, offering innovative, design led flexible meeting and workspaces.

Following the completion of Angel Court in February 2017, our Interiors group went on to win the commission to design The Clubhouse’s new City home, linking two of the ‘Sky Floors’ within the new tower. Generous 2.7m floor to ceiling heights with uninterrupted glazing offer spectacular views of the City with direct access to the north and south facing landscaped terrace via the communal Level 7 lounge.

The brief was to create a flexible business club, lounge and meeting space designed to help fast growing SME’s and corporates as they continue to grow. The material palette evokes the traditional look and feel of a member’s club, while communicating a warm, light interior aesthetic that subtly references the abundance of natural planting within the Angel Court landscaped terraces.

The key objectives at The Clubhouse Bank were to build on previous successes at The Clubhouse, Mayfair and The Clubhouse, St James’s by enhancing the overall design and specification by blending the best of residential/boutique hotel design with traditional office functions.

The brief addressed the growing trend for ‘workspace on demand’ to challenge the traditional serviced office model, providing a variety of desk and meeting spaces from hot-desking, to lounges and interactive brainstorming rooms.

Seven formal meeting rooms, The Clublounge, event spaces, flexible meeting areas, booth and banquette seating are located are L8. Reception sits at the heart of the radial layout with a view to waiting areas and the feature stair. A sixty-person flexible conference room, hot-desking and dedicated workspace areas are located on L7, with direct access to the external North terrace.