Northwood  Transport for London

Our brief from Transport for London was to create a heart for Northwood comprising a new public space; an entirely new station with step-free access and enhanced passenger facilities; homes, and retail to support and complement Northwood’s town centre, whilst retaining and improving the existing commuters’ car park.

Working with TfL we undertook an extensive programme of public consultation, engaging with thousands of local residents. Our proposals drew on the feedback from the consultation alongside our own detailed analysis of the surrounding context of high quality brick buildings, refined detailing and the leafy landscape.

The final design proposals are simple, elegantly defined volumes of brick to provide exceptional new homes that exceed the London Housing Design Guide standards, arranged around a new public piazza that improves the transport interchange, passenger experience and provides access to much improved shops.