135 Bishopsgate  British Land

135 Bishopsgate is a dynamic refurbishment of an existing office building along Bishopsgate in the City of London. The proposals seek to provide over 18,000 sq ft of new office space, and to significantly expand the current retail provision, both supported by the creation of new public realm to improve pedestrian and user experience.

The existing building forms part of the trio of buildings that extend over 900ft along one of the City’s major thoroughfares. Designed by Skidmore, Owings and Merrill and completed in the late 1980s as part of our Bishopsgate masterplan, the building sits on a raft over the easternmost platforms of Liverpool Street Station (UK’s busiest station).

The scheme, which has been granted planning permission, will have a revised reception, split over the ground and first floors, providing access from both Bishopsgate and the Great Eastern Walkway, with works to the latter helping to improve legibility and access. It will include re-configuring of the external access arrangements, and replacing the existing balustrading and staircases with a new piece of public realm that improves access by means of landscaped steps and ramps. It will also see revisions to the ground and level 1 facades, including architectural elements to accentuate entrance and enhance user experience, and the design and arrangement of three terraces across levels 7, 8 and 10 of the building, including more detailed coordination to allow for provisions for user access.